De tapis vloer is een traditionele parketvloer gemaakt van dunne plankjes van 6 tot 10 mm dik en tot wel 14 cm breed. Deze vloer wordt op ambachtelijke wijze vol verlijmd en gespijkerd op een spaanplaat ondervloer.

Ambachtelijk gelegd

Allereerst wordt de totale ondervloer beplakt met spaanplaat. Vervolgens wordt deze spaanplaat ondervloer helemaal vlak geschuurd om een zo egaal en vlak mogelijke ondergrond te creƫren. Hierna worden de strookjes hout verlijmd en vernageld op de spaanplaat ondervloer. Alle spijkergaatjes worden met de hand gestopt of dichtgespateld. Tenslotte wordt de hele vloer fijn geschuurd en wordt de afwerkingslaag aangebracht.

Kies uw eigen patroon en kleur

Met deze vorm van vloerleggen kunt u mooie patronen aan laten brengen. Denkt u hierbij aan de strokenvloeren, visgraat parket en nieuw is onze reuzen visgraat parket. Bij een tapis vloer bepaalt u naast de kleur van het hout, dus ook het patroon waarin het gelegd wordt.

Geschikt voor appartementen

Wat maar weinig mensen weten, is dat met een zeer speciale ondervloer deze tapis vloer ook prima te leggen is in een appartement waar de 10 dB (TNO getest) geluidsnorm van kracht is. Een vloer met zeer geringe werking.