Wij hebben massieve planken gefabriceerd uit de mooiste houtsoorten ter wereld. Een massieve planken vloer is natuurlijk, warm en sfeervol. Elke kamer krijgt een eigen karakter, vanwege het feit dat elke plank anders is. Door de fijne houtstructuur en neutrale kleur, is een massieve planken vloer geschikt voor elk interieur. Zowel voor een zakelijke omgeving als voor uw gezellige huiskamer.

Onze vloerdelen worden vervaardigd uit (massief) hout. Dit geeft de vloer een uniek karakter en uw interieur geniet zo een warme, originele uitstraling. Immers, elk plank is anders. Massieve vloerdelen zijn slijtvast en duurzaam. Bovendien kunt u het en na verloop van tijd opnieuw laten schuren en oliƫn. De vloer ziet er dan weer als nieuw uit.

Houten vloer en luchtvochtigheid

Het hout is kunstmatig teruggedroogd, zodat deze goed is afgestemd op de gemiddelde luchtvochtigheid in Nederland. Deze ligt tussen de 40% en 60%. Uitzetting en inkrimping kunnen echter niet voorkomen worden aangezien het een natuurproduct is. Gelukkig bestaan er legmethoden waardoor deze problemen zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden.

Kwaliteit van het hout

De ene houtsoort is harder dan de andere. De kwaliteit van hout verschilt ook. Let daarbij op de hoeveelheid knoesten, de regelmaat van de tekening in het hout en op verkleuringen. Natuurlijk moet u ook letten op beschadigingen. Als de vloerdelen beschadigd zijn hoeft de kwaliteit niet slechter te zijn. Er is waarschijnlijk sprake van B-kwaliteit houten vloerdelen en dat moet natuurlijk wel terug te zien zijn in de prijs.

Een massieve vloer laten leggen

Een massieve vloer wordt altijd door en door verlijmd op een spaanplaat ondervloer. De plank wordt om de 30 cm blind vernageld in het mes. Na het leggen wordt de vloer geschuurd en in de afwerking gezet die u wenst. De dikte van onze planken zijn 20 mm en rondom voorzien van een mes en groef. Wij hebben massieve planken tot wel 26 cm breed.

Droogte van het hout

Alvorens de vloer gelegd wordt, moet het hout goed droog zijn. Bij ons zijn alle houtsoorten kunstmatig terug gedroogd tussen de 9 en 11%, afhankelijk van de houtsoort. De luchtvochtigheid in Nederland ligt gemiddeld tussen de 40% en 60%. Bij een houten vloer is dit heel belangrijk om in de gaten te houden. Mocht de luchtvochtigheid in uw woning constant hoger of lager liggen dan deze waarden, dan raden wij u aan om een luchtbevochtiger of een lucht ontvochtiger aan te schaffen. Zo geniet u het langst van uw vloer.

Afwerking

Vloerdelen en parket worden vaak voorzien van messing en groef om de planken goed te kunnen leggen. Wij voorzien alle planken ook van een kopse mes en groef, om een nog betere verbinding te maken.