Cinzento Custom Made® is een merk van Nederlandse bodem dat uitblinkt in het op maat produceren van exclusieve houten vloeren. Het gehele proces van aanvraag, ontwerp tot uitvoering hebben zij in eigen hand. Hierdoor kan uw nieuwe houten vloer volledig naar wens geproduceerd worden. Uw droomvloer wordt zo tot in de kleinste details uitgewerkt. Zo kan u kiezen uit verschillende diktes, breedtes en sorteringen.
Ook in het behandelen van de houten vloer biedt Cinzento Custom Made® veel mogelijkheden. Zo kunnen zij oliën, lakken, beitsen, branden, schaven, borstelen, verouderen, roken, fijn bezagen of handschaven. Iedere behandeling geeft de houten vloer weer een andere unieke uitstraling.

HEALTHY HOME

Wist u dat hout van nature een gezond en duurzaam materiaal is? En dat een houten vloer in huis een gezonde leefomgeving kan creëren? Helaas is dit voor veel mensen nieuwe informatie, terwijl hout in huis juist bijdraagt aan een betere gezondheid.

We bevinden ons in een overgang naar groenere tijden. Dit is nodig voor een betere toekomst en een leefbaar klimaat voor de volgende generaties. Daarom worden materialen en werkwijzen die milieubelastend zijn steeds minder gebruikt. Cinzento Custom Made® blijft hierin natuurlijk niet achter. Zo produceren wij onze houten vloeren op een duurzame manier. Daarnaast is een houten vloer van nature al duurzaam vanwege de lange levensduur van hout.

Onze houten vloeren zijn gemaakt van 100% echt hout, vandaar het 100% Pure Wood gedeelte in het Healthy Home logo. Daarnaast is een groot gedeelte van onze houten vloeren FSC®-gecertificeerd. Dit betekent dat het hout uit verantwoord beheerde bossen komt. In onze Healthy Home campagne komen al deze genoemde aspecten uitgebreid naar voren.

“Healthy Home begint met een houten vloer.”

Hout zorgt voor een gezonde leefomgeving

We spenderen 80 tot 90% van ons leven in gesloten ruimtes, waarin we allerlei stoffen inademen. Onder deze stoffen bevinden zich ook schadelijke stoffen. Het is belangrijk voor onze gezondheid om de inname hiervan tot een minimum te beperken. Hierbij kan een houten vloer helpen. Een houten vloer zorgt namelijk voor minder schadelijke stoffen in uw leefomgeving. Een houten vloer heeft een hard oppervlak waar geen (schadelijke) stoffen in kunnen gaan zitten. Stoffen die op het oppervlak liggen kunnen zo gemakkelijk worden afgenomen.

Luchtreiniger met bevochtigingsfunctie

Een houten vloer zorgt dus al voor een gezondere leefomgeving. Om ervoor te zorgen dat resterende schadelijke stoffen worden verwijderd, adviseren wij de aanschaf van een luchtreiniger met bevochtigingsfunctie. Een luchtreiniger reinigt de lucht door stof, allergenen en virussen op te vangen. Daarnaast zorgt de juiste luchtvochtigheid ook voor een goede gezondheid en behoud van de houten vloer.

“Een houten vloer is de natuurlijke manier om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren.”

Hout is van nature duurzaam

Een houten vloer is een duurzaam product omdat het een lange levensduur heeft. Zo kan een houten vloer van Cinzento Custom Made® tientallen jaren meegaan. Het opnieuw schuren en behandelen van een houten vloer zorgt ervoor dat deze er weer als nieuw uitziet.

Daarnaast kan hout volledig gerecycled worden. Er bestaat een cyclus waarin het hout van een houten vloer telkens opnieuw gebruikt kan worden voor allerlei doeleinden.

“Een houten vloer is in ieder huis een duurzame investering.”

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is nu belangrijker dan ooit. Wij produceren onze exclusieve houten vloeren daarom ook duurzaam. Zo ligt het dak van ons bedrijfspand vol met zonnepanelen. Hierdoor zijn wij zelfvoorzienend op het gebied van elektriciteit en kunnen wij CO² neutraal produceren. Ook voorzien deze zonnepanelen elektrische auto’s van een volle accu.

Wij oliën onze houten vloeren met VOS-vrije olie (Vluchtige Organische Stoffen) en wij gebruiken lak op waterbasis. Hierdoor geven de houten vloeren minder schadelijke stoffen af. Dit is belangrijk voor een gezonde leefomgeving.

100% Pure Wood

Hout is een grondstof dat al sinds jaar en dag een belangrijke schakel vormt in ons bestaan. Wij gebruiken hout om te bouwen, te communiceren, te reizen, als brandstof, ter decoratie en allerlei andere toepassingen.

Wanneer een houten vloer met 100% PURE WOOD gelabeld is, betekent dit dat er alleen hout van een hoge kwaliteit gebruikt is. Daarnaast kunnen wij garanderen dat deze vloer niet voortkomt uit massaproductie, maar dat deze zorgvuldig behandeld en op diverse punten in het proces gecontroleerd is.

100% PURE WOOD was voorheen een eigen label, nu vormt het een belangrijk onderdeel van Healthy Home. Er dient namelijk voor echt hout te worden gekozen om van alle voordelen te profiteren.

LEES MEER…

FSC®-gecertificeerd

Een groot deel van onze houten vloeren is FSC®-gecertificeerd, wat betekent dat het hout voortkomt uit verantwoord beheerde bossen. Met verantwoord bosbeheer doelt de FSC® op het behouden van bossen in leefgebied en zetten zij zich in voor de lokale bevolking. Een FSC®-bos blijft dus bos en wordt niet gekapt voor andere doeleinden zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw.

Door FSC®-gecertificeerde producten te gebruiken draagt u dan ook bij aan de wereldwijde bescherming van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Hout als grondstof is dus milieuverantwoord.

O% VOC

Voor het kleuren en beschermen van het hout, worden onze exclusieve houten vloeren afgewerkt met olie. Ook hierin maken wij een milieubewuste keuze, door het gebruik van Rubio Monocoat. Dankzij de technologie van Rubio Monocoat behoeft het hout slechts één enkele laag olie. Dit komt door de moleculaire binding die de olie aangaat met de houtvezels. Tevens bevat de olie van Rubio Monocoat geen water of solventen en is deze gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Dit wordt aangeduid met een VOC (Volatile Organic Compounds) percentage, dat voor Rubio Monocoat op 0% staat. Hierin zijn de producten veilig voor zowel de gebruiker, als zijn omgeving.

Duurzaam

Weinig slijtage bij intensief gebruik, waardoor deze een lange levensduur heeft. Daarnaast kan hout eenvoudig opnieuw bewerkt/gekleurd worden na een schuurbeurt.

Vloerverwarming

Een houten vloer leent zich uitermate goed om gelegd te worden in combinatie met vloerverwarming.

Tijdloos

Een tijdloos karakter in zowel klassieke, als een moderne inrichting. Door diverse houtsoorten, kleuren en legpatronen af te stemmen op vrijwel elk interieur.

Sfeervol

Warm materiaal met een authentieke en unieke uitstraling. Daarnaast zorgt het voor comfort, warmte en een gezond klimaat binnenshuis.

Eenvoudig onderhoud

Hout is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, mits de juiste producten gebruikt worden.

Milieubewust

Hout is een natuurlijk materiaal en is in het productieproces minder milieubelastend dan synthetisch materiaal.

Onderhoud van een Cinzento Custom Made® vloer

Zo nu en dan horen wij dat een houten vloer veel onderhoud nodig heeft. Dit is echter niet zo! Een houten vloer heeft namelijk niet meer onderhoud nodig dan een vloer van ander materiaal. Om uw houten vloer in topconditie te houden is het wel belangrijk dat de houten vloer op de juiste manier onderhouden wordt.

“Volg de onderhoudsadviezen en gebruik de juiste schoonmaakproducten.”

Schoonmaakadvies

Wij adviseren uw Cinzento Custom Made® vloer regelmatig droog te reinigen (stofzuigen, swiffer e.d.) en maximaal 1x per 2 weken vochtig af te nemen. Bij vochtig afnemen raden wij aan om maximaal 1x per 4 dweilbeurten Cinzento Custom Made® zeep te gebruiken. Dagelijks schoonmaken met water en zeep raden wij af.

Gebruik om de vloer te reinigen maximaal 50 ml Cinzento Custom Made® zeep op 10 liter water (let op: dit is een volle emmer!). Wordt er te veel zeep gebruikt, dan wordt er een zachte laag aangebracht op de vloer waar steeds weer vuil intrekt. Gebruik dus niet meer dan de voorgeschreven dosis/frequentie.

• Reinig de nieuw geoliede vloer de eerste 2 weken alleen droog.
• Dweil de vloer bij voorkeur met twee emmers water. Eén emmer lauw water met Cinzento Custom Made® zeep en één emmer koud water waar al het vuil in achterblijft.
• Gebruik zo min mogelijk water en laat zeker geen water stilstaan op de vloer.
• Zorg voor voldoende ventilatie tijdens het drogen.
• Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Vermijd ook het gebruik van andere chemicaliën, zoals chloor en terpentine. Als dit soort stoffen in aanraking komen met de vloer dan kan er schade ontstaan aan de olielaag.

Cinzento onderhoudspakket

Gebruik Cinzento Custom Made® onderhoudsproducten voor het beste onderhoud van uw houten vloer. Deze bevatten een duidelijke omschrijving, zijn gemakkelijk in gebruik en zorgen voor het benodigde onderhoud van uw houten vloer. Een Cinzento onderhoudspakket bevat:

• Cinzento Custom Made® zeep
• Cinzento Custom Made® Refresh ECO
• 100ml Cinzento Custom Made® basis olie
• Cinzento Custom Made® handpad met handpadhouder

De Cinzento Custom Made® onderhoudsproducten zijn bij ons verkrijgbaar.

Onderhoudsadvies

Voor het plaatselijk opfrissen van uw vloer kunt u Cinzento Custom Made® Refresh ECO gebruiken. De Cinzento Custom Made® Refresh ECO is kleurloos en toepasbaar op elke gekleurde vloer.

1. Maak de vloer vuil- en stofvrij door met alleen een licht vochtige doek te dweilen. Laat de vloer drogen. Verstuif Cinzento Custom Made® Refresh ECO op het oppervlak en poets het uit met een niet-pluizende doek (microvezeldoek).
2. Gebruik zeer weinig Cinzento Custom Made® Refresh ECO om te vermijden dat de vloer kleverig wordt. Met 0,5 liter kan ongeveer 40-50 m² gedaan worden. Laat het product gedurende enkele minuten inwerken. Wrijf de behandelde zone droog met een niet-pluizende doek.
3. Wij adviseren om niet in één keer al te grote zones te behandelen, zodat deze binnen enkele minuten handdroog gepoetst kunnen worden. Er mogen geen kringen of strepen meer zichtbaar zijn.
4. Beloopbaar na +/- 1 uur bij goed geventileerde ruimtes.
5. Voor eventuele beschadigingen waar de kleur hersteld moet worden is 100ml basisolie en een handpad bijgevoegd.
6. De Cinzento Custom made® onderhoudsproducten hebben van nature een matte uitstraling. Naar wens zijn onze producten wél glanzend te leveren.

Onderhoudsproblemen?

Heeft u hardnekkige vlekken en/of kalkplekken die u niet schoon krijgt? Of heeft u vragen en/of opmerkingen over uw Cinzento Custom Made® vloer? Dan kunt u met ons contact opnemen.