Cinzento Custom Made® is een merk van Nederlandse bodem dat uitblinkt in het op maat produceren van exclusieve houten vloeren. Het gehele proces van aanvraag, ontwerp tot uitvoering wordt in Nederland gedaan. Cinzento Custom Made® is gespecialiseerd in het bewerken van eiken houten vloeren, waarbij de wens van de klant centraal staat. Wij kunnen produceren naar uw wens, omdat wij het volledige afwerkingsproces van het hout in eigen hand hebben. Hierdoor kunnen wij uw droomvloer tot in de kleinste details uitwerken.

100% Pure Wood

Als u kiest voor een product met het 100% Pure Wood label, dan bent u verzekerd van een goede kwaliteit. Een houten vloer is niet alleen prettig qua sfeer, maar is ook een investering die het geld waard is. Met het juiste onderhoud kan een houten vloer een leven lang mee en is het een pré bij de verkoop van het betreffende pand. Met het 100% Pure Wood label kunnen wij garanderen dat de betreffende vloer niet voortkomt uit massaproductie, maar dat deze zorgvuldig behandel en op diverse punten in het proces gecontroleerd is. Onze exclusieve houten vloeren zijn dan ook een kwaliteitsproduct.

Hout

Hout is een grondstof dat al sinds jaar en dag een belangrijke schakel vormt in ons bestaan. Wij gebruiken het om mee te bouwen, te communiceren, te reizen, als brandstof, ter decoratie en allerlei andere toepassingen. Onze exclusieve houten vloeren vormen voor ieder interieur een levendige, tijdloze en sfeervolle basis. Het is een warm materiaal dat sterk en gemakkelijk te onderhouden is. Het is beschikbaar in vrijwel alle soorten en maten, en met de huidige technologie te verkrijgen in vrijwel elke gewenste kleur. Daarnaast kan het hout op diverse manieren bewerkt worden, zodat deze een unieke uitstraling krijgt.

Milieubewuste keuze

Ziet u het 100% Pure Wood label, dan maakt u een milieubewuste keuze. Het gebruikte hout komt uit een goed beheerd bos. Daarnaast is een houten vloer een bewuste keuze, omdat bij het produceren en verwerken beduidend minder energie gebruikt wordt dan bij andere vloermaterialen. Tevens is hout op meerdere manieren te recyclen. Zo wordt tegenwoordig veel oud hout herwonnen en opnieuw gebruikt. Vervolgens kan ook dit hout weer gebruikt worden voor het opwekken van energie.

O% VOC

Voor het kleuren en beschermen van het hout, worden onze exclusieve houten vloeren afgewerkt met olie. Ook hierin maken wij een milieubewuste keuze, door het gebruik van Rubio Monocoat. Dankzij de technologie van Rubio Monocoat behoeft het hout slechts één enkele laag olie. Dit komt door de moleculaire binding die de olie aangaat met de houtvezels. Tevens bevat de olie van Rubio Monocoat geen water of solventen en is deze gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Dit wordt aangeduid met een VOC (Volatile Organic Compounds) percentage, dat voor Rubio Monocoat op 0% staat. Hierin zijn de producten veilig voor zowel de gebruiker, als zijn omgeving.

De voordelen van een houten vloer

Duurzaam

Weinig slijtage bij intensief gebruik, waardoor deze een lange levensduur heeft. Daarnaast kan hout eenvoudig opnieuw bewerkt/gekleurd worden na een schuurbeurt.

Vloerverwarming

Een houten vloer leent zich uitermate goed om gelegd te worden in combinatie met vloerverwarming.

Tijdloos

Een tijdloos karakter in zowel klassieke, als een moderne inrichting. Door diverse houtsoorten, kleuren en legpatronen af te stemmen op vrijwel elk interieur.

Sfeervol

Warm materiaal met een authentieke en unieke uitstraling. Daarnaast zorgt het voor comfort, warmte en een gezond klimaat binnenshuis.

Eenvoudig onderhoud

Hout is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, mits de juiste producten gebruikt worden.

Milieubewust

Hout is een natuurlijk materiaal en is in het productieproces minder milieubelastend dan synthetisch materiaal.