Wij hebben jarenlang ervaring in het behandelen van houten vloeren. Een houten vloer is een waardevol bezit waarvan u jarenlang wilt genieten en die u graag mooi wilt houden. Dit kan wanneer u uw vloer laat afwerken met olie, lak of hardwax. Welke afwerking u kiest is sterk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en uw leefomstandigheden.

Een beschermingslaag verhoogt de duurzaamheid, maar ook de hygiëne van uw vloer. Zonder beschermingslaag kunnen vuil en vocht gemakkelijk door dringen in de poriën, waardoor de planken eerder aan slijtage onderhevig zijn. Een afgewerkte vloer is bovendien gemakkelijk te onderhouden. Het hout behoudt tevens zijn natuurlijke uitstraling.

Olie

Een afwerking met olie laat de tekening van het hout mooi uitkomen. De vloer krijgt zo een matte, natuurlijke uitstraling. Olie wordt zorgvuldig in meerdere, dunne lagen aangebracht. De olie dringt in het hout, maar ligt er ook als een dunne filmlaag bovenop. Belangrijk voordeel van een vloer in de olie, is dat het plaatselijk kan worden bijgewerkt. Bij vloeroliën kunt u een keus doen uit verschillende tinten.

Het onderhoud van uw geoliede vloer

Olievloeren moeten regelmatig met zeep worden gereinigd en hebben het eerste jaar soms nog wat extra onderhoudsolie of -pasta nodig voordat het verzadigingspunt bereikt is. Hierna neemt het onderhoud juist af. Een olievloer kan plaatselijk gerepareerd of opgefrist worden. Een schematisch overzicht van het onderhoud vindt u via de volgende link: onderhoudscyclus van WOCA (pdf)

Rubio Monocoat video's

Lak

Een lakafwerking is makkelijk te onderhouden en slijtvast. Door het gladde oppervlak hecht vuil slecht aan en kunt u het gemakkelijk verwijderen. De elasticiteit van lak is belangrijk om scheurtjes, op bijvoorbeeld de grens van twee planken, te voorkomen. Bij lak kunt u een keus doen uit verschillende gradaties, van zijdeglans tot hoogglans.

Hardwax

Hardwax is een olie/was combinatie, die heel wat kan verdragen. Deze afwerking is geschikt voor vloeren waarover meer dan gemiddels wordt gelopen. Het is gemakkelijk aan te brengen, met de hand of een machine. Het wordt meestal in twee keer opgezet met een roller of kwast, net als lak. Maar hardwax is minder gevoelig voor stof, vocht en temperatuur dan lak. Hardwax dringt het hout binnen en moet goed worden uitgewreven.

Natuurzeep

Voor regelmatige reiniging en bescherming van geoliede houten vloeren. Verwijdert vuil en laat een laagje achter, dat extra bescherming geeft tegen vuil en vocht.
Natuurzeep voor Houten Vloeren

Intensiefreiniger

Voor de dieptereiniging van geoliede vloeren. Lost oude zeeplagen, vet en vuil op. Vervolgbehandeling met onderhoudsolie of -pasta.
Intensiefreiniger voor Geoliede Vloeren

Olie Conditioner

Reinigt de vloer en voegt tegelijk een beetje olie toe. Herstelt de natuurlijke glans en warmte van de olielaag. Groot onderhoud met onderhoudsolie of -pasta kan hiermee uitgesteld worden.
Olie Conditioner

Onderhoudsolie

Voor het opfrissen van geoliede vloeren. Herstelt de oorspronkelijke olielaag en maakt de vloer extra slijtvast.
Onderhoudsolie voor Geoliede Vloeren

Onderhoudspasta

Voor het opfrissen van alle geoliede houtoppervlakken, ook voor fabrieksmatig geoliede en UV-geoliede vloeren. Verzadigt de oorspronkelijk olielaag optimaal en is zeer slijtvast. Bij grote oppervlakken bij voorkeur machinaal aanbrengen.
Onderhoudspasta voor Houten Vloeren

Onderhoudsbox houten vloeren

Handige box met alle producten voor het onderhoud.
Onderhoudsbox voor Houten Vloeren